keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tyhjäkäyntiäkö?

Sen jälkeen kun täytin 60 v, suurin ihmetykseni aihe on se, että miten nopeasti aika kuluu, taas on helmikuun loppu ja maaliskuun (toivottavasti) aurinkoiset ja  keväiset päivät ovat alkamassa.

Olimme (pappa ja mie)  poikani perheen kanssa talvilomailemassa viimeviikolla Ylä-Lapissa. Ilmat olivat ihan suotuisat ulkoilulle ja hiihdolle, joskin pakkasta oli yhtenä päivänä hieman liikaa ja  hiihtokeli muuttui hyvin nihkeäksi. Ei se silti hiihtomenoa haitannut, kun taustalla näkyi koko ajan hienot Pallastunturit. Laskettelurinteissä kova tuuli haittasi laskettelijoita, silti he siellä viihtyivät ja saivat punaiset posket.

Käsityöt ovat olleet jo parisen viikkoa tyhjäkäynnillä, tänään asiaan tulee muutos, päätin viettää koko päivän työhuoneellani ja saada kudottua istuinalusta-loimen loppuun ja aloittaa ompelutyöt. Ostin pellavakangasta ja ompelen siitä laudeliinoja.

Vaikka tyhjäkäyntiä on ollutkin, jotain olen saanut tehtyä, nimittäin lovikka- elikkä hahtuvalangasta olen kutonut vanttuita. Sanon niitä lovikkavanttuiksi. Aikaisemmin jo kirjoitin, että menneiltä vuosilta oli jäänyt lovikka (hahtuva) lankaa ja päätin kutoa langat pois kuleksimasta, vanttuiksi. Ohessa kuvaa vantuskasasta.Tästä voi sitten lapset ja lastenlapset valita käteensä sopivat lämmittäjät!

 Lisäksi kuva kinnasvanttuista, mitkä pappa halusi kätheensä. Kinnasvanttuut ovat kuulemma hyvin tärkeät ja lämpimät kinttaiden sisällä kun menee pilkille. Kun kala on tärpännyt pilkhiin, niiin kuulemma kinthaat on silloin helppo puottaa jäälle kun niissä on vanttuut sisälä! Näin hän sanoo. Ja uskonhan mie.

Eilen oli aivan ihana ilma, aurinko paistoi ja lämpötila ulkona oli plussan puolella. Hiihtokilometrejäkin tuli 10.
Olikos se Tarvajärvi, joka lähetyksissään aina sanoi, ylös,ulos ja lenkille? No se toteutui eilen, tänään työhuone kutsuu. Mukavaa Kalevalan päivää teille kaikille lukijoilleni.

5 kommenttia:

 1. Ihan saman havainnon oon miekii tehny, vuodet on tosiaan lyhentyny.:)
  Mahtava kasa lovikkaita.
  Tuollaset kintaathan pitää miunkin tehä mei pilkkijälle, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Lovikkaita on mukava neuloa, en vain tykkää massiivisista koristeluista., siksi laitan vain kapean lankaraidan ja nyörit. Lempivärini on musta lovikkalanka koska silloin voin lisänä käyttää koiriemme karvoista aikoinaan kehrättyä lankaa, vanttuista tulee silloin vahvemmat.
  Pilkkivanttuut kudoin 7-veljeksestä.

  VastaaPoista
 3. Ei tuo kyllä tyhjäkäynniltä näytä... :)
  Tuollainen määrä käsineitä :O

  Mukavaa alkanutta maaliskuuta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, itsestä vain tuntuu siltä kun ei ole istunut tuolla kangaspuiden edessä että mitään ei ole tullut tehtyä.
   Toivottavasti maaliskuu olisi ilmojen puolesta oikea kevätkuukausi.

   Poista
 4. Kiitos vierailustasi blogissani. Onpa kauniita lovikkaita ja vanttuita iso pino, on mistä valita mieluiset.Mukavaa maaliskuun alkua ;-)

  VastaaPoista