tiistai 8. tammikuuta 2013

kankeus ja kömpelyys

Vanha vuosi on plakkarissa ja uusi on lähtenyt käyntiin. Pyhäinen aika on ohi ja palautuminen arkipäivään on mukavaa. Pilates-jumppa alkoi eilen jatkuen sitten varmaankin kevääseen asti. Pidän valtavasti Pilates-jumpasta. Vaikka tuntee itsenä tosi kankeaksi ja kömpelöksi, niin aina tunnin jälkeen on todella hyvä ja ryhdikäs olo ja se säilyy monta päivää.

 Ennen joulua loin loimen pellavasta. Kudon siitä  liivikankaan miehen kansallispukuun. Kudelangat saan joko tänään tai viimeistään huomenna. Sormet jo syyhyää kutomiseen.
Loimen 'laittaminen puihin' on rutiinia ja onnistuu mieheni kanssa kaksistaan oikein hyvin. Polkusten sitomisesta on lonkkaleikkauksen jälkeen tullut tosi jännittävä operaatio, (lonkkiini  laitettiin uudet nivelet samanaikaisesti loppukeväästä 2011).  Ennen lonkka operaatiota menin aina sivupuun yli kangaspuiden alle. Leikkauksen jälkeen lonkkia ei saa taivuttaa yli 90 asteen kulman ja nyt minun täytyy mennä sivupuiden alta, makuuasennossa ja vetää käsivoimilla itseni istumaan kangaspuiden alle.  Ja polkusten sitomisen jälkeen sama kuvio toistuu mutta toisin päin. Puhelimeni  on aina lähettyville siltä varalta, että jos en pääse pois puiden alta, soitan miehelleni, että ' hei viittiks tulla vetämään minut pois täältä'! Vielä ei ole tarvinnut näin tehdä, onneksi.  Pilates-jumppa on auttanut tosi paljon, keskivartalon lihakset ovat hyvässä kunnossa.  Ja toivottavasti pysyykin!

Yöllä on satanut lunta, seuraavana vuorossa on lumitöitä kolan kanssa. Onhan sekin käsityötä!

10 kommenttia:

 1. ai sullakin on lonkkaproteesit! Eiks ois hyvä, jos keksittäis sellaiset ylös hinattavat kangaspuut. (Jos miehet enemmän käyttäis kangaspuita, niin varmaan sellainen olis jo keksittykin)Sitten vois vaan istua tuolilla ja sitoa -mitänenytonkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ylös hinattavat puut, hyvä idea! Nykyään on tullut mieleen, että sellainen autokorjaamoissa asentajilla oleva 'lavetti' olisi paikallaan!

   Poista
 2. Se onkin taitolaji päästä kangaspuiden alle ja sieltä pois.Saman asian olen huomioinut vanhetessani.Työn iloa sinulle.
  Toivotteleepi Marsa Marsan Tekeleistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Joo, ikä tuo myös eteen näitä kankeuksia jäsenissä, ei voi mitään kuin hyväksyä asia.

   Poista
 3. Sä oot sitkeä sissi, vaikka on iso leikkaus tehty joka vaatii sitten aikaa toipuakseen. Ei se helppoa ole kangaspuiden alla könytä tai saati sinne päästä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Armi, näinhän se on. Kiitos kommentistasi. Ei anneta kankeuksien haitata touhuamistamme.

   Poista
 4. hei

  Halusin vain kertoa että tämän on sitten ihana tämä sinun blogisi äiti!
  Minulla vaan onneksi pienet nuo lumityöt ja Matti tekee niistä osansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä että Matti auttaa. Laittelen kuvia säärystimistä ja kämmekkäistä heti, kun vaan ehdin.

   Poista
 5. Kivasti tytär kehui blogiasi. Pitäisi minunkin enemmän perehtyä, kun tykkään kutomisesta myös. Sekä kangaspuilla että puikoilla.

  VastaaPoista
 6. Hei ja kiitos kommentistasi sekä vierailustasi blogissani. Tykkään kaikesta käsillä tekemisestä ja erityisesti kankaankudonnasta. Tyttärelläkin käsityöt luonnistuu hyvin. On tosi taitava.

  VastaaPoista