perjantai 9. marraskuuta 2012

Palapelin koontia

Olen virkkaillut näitä 'isoäitejä' jo jonkin aikaa, yhden silloin ja toisen tällöin usemman vuoden aikana. Viime keväänä innostuin hieman enemmän aiheesta ja lupasin itselleni, että aina  kun menen  'pajan' puolelle hommiin, niin ainakin yritän virkata muutaman neliön ns ylijäämä-langoistani. Ja niin näitä ruutuja sitten alkoi syntymään siinä määrin, että nyt voin aloittaa palapelin rakentamisen.  Tänä iltana konttasin 'pajani' lattialla ja yritin saada neliöistä peitteen näköistä koontia. Polvet kipeytyivät ja hommasta ei alkuunkaan meinannut tulla yhtään mitään. Värit näyttivät ihan tyhmiltä ja toisiinsa sopimattomilta,
mutta siinä kun niitä aikansa pyöritteli,  sain tämän näköistä jälkeä.

Aamulla varmaankin monet neliöt vaihtavat vielä paikkaansa, ennenkuin aloitan ompelutyön. Ja ehkäpä joudun vielä virkkaamaan muutaman uudenkin neliön lisää, jotta värit tulisivat oikeaan järjestykseen.
Koko on tällä neliömäärällä noin 75x140 cm, luultavasti kasvatan kokoa yhden rivin verran leveys- ja pituussuunnassa.

Olen  käyttänyt tähän työhön kaikenlaisia loppulankoja, mitä muista töistäni on tähteeksi jäänyt.  Harmaata ja ruskeaa villalankaa on eniten. Viimeisin ruutukerros on keltaista Novitan Nalle-lankaa ja sitten kiinteä kerros on viininpunaista Nalle-lankaa.
Lopuksi virkkaan peitteen ympärille viininpunaisella pari kierrosta.lähikuvaa tulevasta 'peitteestä'. Väritkin näkyvät hieman
paremmin.

Seuraavaan työhöni  langat ovat jo valmiina. Täytyy vain ensin tehdä tämä valmiiksi, jotta huomaan mihin kaikkeen pitää kiinnittää huomiota.

Antoisia hetkiä käsitöidenne parissa.


5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, kirkkaita värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Toivottavasti valmis tuote näyttäisi paremmalta kuin vain nämä 'lappuset'.

   Poista
 2. Hei vaan ja kiitos kommentistasi !
  Kiva kun eksyit minun blogiini :)

  Sinä oletkin tosi taitava, kun noin upeita töitä kudot.
  Äitini oli myös kova kutomaan.
  Tämä tuleva peittosi on kiva ja siitä tulee varmaan nätti.
  Minä aina virkkaan palaset yhteen nurjalta.... kun olen sellainen "hätähousu". Virkkaamalla saa paljon nopeammin !

  Mukavaa marraskuun jatkoa !

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi. Olin itsekin hämmästynyt siitä, miten ihanasti silkkivillalanka antaa kiiltoa ja tuo pehmeyttä kudottuihin huveihin.
  Mietin näiden isoäidin neliöiden kanssa kotvasen, että virkkaanko vai ompelenko ne yhteen. Päädyin sitten ompelun kannalle. Toivottavasti peite on valmiina hyvännäköinen ja lämmin.

  VastaaPoista
 4. Kiva peitto valmistuu. Nalle-lanka on mielestäni sopivaa palavirkkaukseen. 7veljestä on liian paksua. Minulla on jo kolmatta vuotta kesken African-kukkapeitto. Ei siihen enää montaa palasta tarvitsisi virkata. Nyt on peitolla kokoa jo siinä 120x160. Olen kanssa ommellut palat yhteen. Reunus siihen on vielä keksimättä. Olen esitellyt sitä keskeneräistä peittoa viimevuoden puolella vanhassa blogissani vuodatuksen puolella.

  VastaaPoista