torstai 11. lokakuuta 2012

Miesten vuoro!

Niin, suunnittelin ja kudoin muutaman kaulahuivi-mallin, miehet mielessäni. Makutuomarina käytin aviosiippaa, hän 'rakastaa' harmaita sävyjä, mutta päätin kokeilla harmaan lisäksi myös muitakin värejä.

Oheisessa kuvassa on yksi huivi työnalla, loimi on harmaata silkkivillaa, Wetterhoffin Silviaa ja kude on myös silkkivillaa, Sivillaa. Loimi on ohutta (tex 50x2) ja kude on hieman vahvempaa (tex 50x4).

Sidos on murtotoimikas, ja tässä mallissa on suora poljenta, tulee selkeä siksak-kuvio.

Valitettavasti kamerani ei ole ihan tätäpäivää (niinkuin ei kutojakaan), joten kuvan laatu ei ole ihan parasta mahdollista laatua, mutta kyllä siitä jotain tolkkua saa.

Huiviloimen kudontaleveys on n. 31 cm, saa nähdä mikä on leveys kun loimi on kudottu ja huivit ovat 'pöydällä'.

Olen todella tykästynyt silkkivillaan materiaalina, se on pehmeää, kiiltävää ja todella helppo kutoa. Valmiit huivit asettuvat ihanasti kaulalle.

Messumatka oli antoisa, tosin ilmat olisivat voineet olla toisenlaisetkin, mutta jäipähän messut mieleen..

6 kommenttia:

 1. Jotenkin on sellainen olo, että olen ehkä jo kysynyt, mutta kun muisti ei toimi, niin kysynpä taas: onko valikoimissasi shaalia? Niin kovin moni kyselee käsintehtyä shaalia lahjaksi mummoille. Jälleenmyyntiin siis tarkoitan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pellavasydämen Mervi, shaaleja valmistuu marraskuun puolella, kangaspuilla kudottuja ja virkattuja. Molemmat ovat olleet suosittuja.

   Poista
 2. Vastavierailulla blogissasi ja kauniita töitä täältä löytyikin. Vierailin myös kotisivuillasi. Laitan blogisi mieluusti seurantaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Seijasisko. Kiitos kommentistasi ja blogivierailustasi.

   Poista
 3. Aivan ihania,upeita raanusta tehtyjä kasseja:)Tykkään tuosta väristä.Lueskelin täältä vanhempia kirjoituksiasi ja huomasin sanan Kittilä.Olen syntynyt ja käynyt kouluni siellä.Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Hei vaan Sinikka. Kiitos blogivierailustasi. Kittilä on tullut meidän perheelle tutuksi sen vuoksi, kun meillä on pieni erämaamökki Salankijärven rannalla. Siellä tulee oltua vuoden aikana monta monituista kertaa. Pohjoisen luonnosta saan jaksamista, voimaa ja luovuutta.

  VastaaPoista