maanantai 1. lokakuuta 2012

Messumatka

Tällä viikolla on luvassa mukavaa yhdessäoloa kahden hyvän ystävän kanssa. Tapaamme Seinäjoen käsityömessuilla. Messuilta saa paljon enemmän antia silloin, kun on ystävien kera tutustumassa kaikkiin ihaniin käsityötuotteisiin ja materiaaleihin. Samalla tällainen matka on inspiraation etsintää. Ainakin minä saan paljon uusia ideoita ja voimia siitä, kun saan nähdä toisten taitajien osaamista.

Ennen reissua on kuitenkin vielä kudottava yksi koehuiviloimi. Loimi on tälläkin kertaa silkkivillaa, väriltään kauniin helmenharmaata ja kuteena tulee olemaan lenkkialpakkaa ja silkkivillaa. Nyt on miesten vuoro, eli huivit olen suunnitellut miesten kaulaan sopiviksi. Katsotaan, mitä niistä tulee.


Tällainen on sisäänkänti Kankurittaren 'pajaan'.
Kaksi 'koiraani' tarkkailee jokaista ovenkäyntiä.
Ovimatto on mattoloimeen kudottu tilkkumatto, joskus toistakymmentä vuotta sitten. Olin innostunut kokeilemaan ommeltuja tilkkutöitä, ne ei oikein kolahtaneet minulle, mutta näitä tekisin vaikka kuinka paljon.

Aamuisin kun menen pajalleni, ensitöikseni istun ja virkkaan muutaman 'isoäidin'. Samalla ajatukseni siirtyy kangaspuissa olevaan loimeen ja päässäni alkaa vilisemään ideoita uusista tuotteista. Se on vain paha asia, kun aika on niin rajallista. Ei ehdi millään tehdä kaikkea sitä mitä haluaisi.
Täytynee vain ottaa 'tunti' kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Onpas mukavan näköinen sisäänkäynti. Minulla on sama juttu tuon ajan rajallisuuden kanssa. Aika ei riitä millään kaiken kivan tekemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi. Tosiaan, kun jostain saisi muutaman ylimääräisen tunnin vuorokauteen, niin sitten ehkä ehtisi enemmän!

      Poista