lauantai 3. maaliskuuta 2012

Uusia loimia ja vanhoja kuvia

Maaliskuu on alkanut ja seuraavan kuukauden jälkeen on jo toukokuu! Niin ne päivät muuttuvat viikoiksi, viikot kukausiksi ja kuukaudet vuosiksi. Toivottavasti ovat antoisia aikoja.

Tein maaliskuun alkajaisiksi 4 uttaa lointa; pannunalusloimi juutista (musta-valkoinen) liina- ja tablettiloimi juutista (musta-valkoinen), penkinpäällysloimi kalalangasta ja lopuksi vielä loimi mattopellavasta, saa nähdä mitä siitä sitten valmistuu. Osittain ainakin pannunalusia, joissa kuviokuteena käytän puuhelmiä. Puuhelmet ovat jääneet pyörimään laatikkoon, kun purin auton istuinsuojan.  Olen aikaisemmin kutonut niitä ja olivat ihan kivan näköisiä ja todella eko-tuotetta.

Villalankojen kanssa vieläkin takkuilen, vihreää huopalointa suunnittelen, mutta jostain pitäisi vielä saada lisää kirkkaita värejä. Täytynee kipaista 'Värittären' varastoja katsastamassa, josko sieltä löytyisi apuja.  Väritär on Riitta Tiljan yritys ja hän värjää villalankoja kasvisväreillä.

Muutama vuosi taaksepäin, tein villashaaleja kasvisväreillä värjäämistäni langoista. Tässä ohessa kuva-sarjaa näytille.
Värjäysliemet tein  kangastateista, verihelttaseitikeistä ja krappijuuresta. Loimessa on lisänä käytetty  luonnonväristä ruskeaa. Langat olivat hyvin ohuita ja shaaleista tuli ihanan pehmeitä ja lämpimiä.1 kommentti: