lauantai 31. maaliskuuta 2012

'Keväinen' tervehdys

Todellakin keväinen, pakkasta oli aamulla -14 astetta ja hyvin kylmä tuuli puhalteli ulkona, kun kävin noutamassa aamulehden.  Eilen aamulla tein kevään ensimmäisen pyöräilylenkin, tänä aamuna jätän sen väliin, ei oikein tee mieli tuohon ilmaan lähteä pyöräilemään.  Ehkäpä päivemmällä hiihtolenkki olisi paikallaan.

Sanon taas uudestaan, mihin kummaan tämä aika katoaa?  Ei ehdi millään tekemään kaikkea sitä, mitä suunnittelee. Olen jo muutaman viikon ajan päättänyt käydä läpi  ja tuulettaa vaatehuoneen sisällön. Mitään ei ole tapahtunut, ei mukamas ole aikaa tai sitten ilma on sellainen, että ei voi! Oiskohan tämä sitä kuuluisaa lorvikataria?

Olimme viikko sitten mökillä käymässä. Ilmat olivat vaihtelevat, yhtenä aamuna oli pakkasta -20 astetta  ja mökissä lattiarajassa -4 astetta.  Hrrr.  Päivä oli kuitenkin hyvin lämmin ja aurinkoinen, kävimme hiihtämässä noin 15 km moottorikelkka reitillä, joka kulkee Kittilästä Nunnaseen ja ehkäpä ihan Norjaan asti.  Lapin erämaa-maisemat ympärillä ja taustalla kokoajan näkyvissä Ounas- ja Pallastunturit, sekä Pulju- ja Korsatunturit. Siellä sitä ihminen huomaa pienuutensa tässä maailman kaikkeudessa. Paljon ei vielä metsänväen jälkiä lumihangella näkynyt, kuitenkin jänikset, oravat, porot ja Riekot olivat jälkensä jättäneet meille nähtäville.

Käsityörintamalla vauhti eikun jatkuu. Menossa on pellavaloimi, josta kudon liinoja ja pannunalusia vanhan mallini mukaan. Kuteena näissä tuotteissa on pellavaa ja pajua. Kuvia seuraa, kun saan työt valmiiksi ja viimeisteltyä. Olen taas penkonut vanhoja kuvia ja löysin seuraavat kuvat pajutöistäni.

Mukavaa huhtikuuta teille kaikille.

 Tässä kuvassa on pajuliina, jonka siskoni laittoi seinälle. Ja hyvältä näyttää myös seinätekstiilinä. Loimi on juuttia ja kude juuttia ja pajua. Kuvan otti siskon mies.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti